erdosipetermate.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Küldetésem

Mottó: "Valós és igaz történeteket csak megbízható forrásokból lehet és szabad írni." Kiss András, történész

A világ - folyamataival együtt - a 21. századra megváltozott. Minden folyamatban megjelent a digitalizálás, szinte minden folyamatot számítógépek segítségével vezérelnek, és ellenőriznek. Az ismert világ java része nem létezhet ma már elektronikusan keletkeztetett, tárolt, továbbított és feldolgozott adatok, információk nélkül. A digitális világ szerves és fontos része a mindennapi életünknek, akár tudatában vagyunk ennek, akár nem.

Az elektronikus hitelesség tapasztalataim szerint nagyon fontos eleme a digitális világnak, az adatok , dokumentumok megbízható és biztonságos tárolásának, továbbításának. Az elektronikus aláírás használatának elsajátítása azonban szükséges az elektronikus hitelesség értő és megfelelő megvalósításához, ezért az elektronikus aláírás tudásának elterjesztésére hitem szerint szükség van egész Magyarországon gyártó- és platformfüggetlen módon. Ennek következtében megjelenhet a hiteles elektronikus információ minden társadalmi folyamatban, az összes gazdasági, jogi és társadalmi következményével együtt.

Küldetésemnek tekintem az elektronikus hitelességgel kapcsolatos tudás elterjesztését. Ennek érdekében kutatom, terjesztem, oktatom az elektronikus hitelesség elméleti és gyakorlati eredményeit, és közreműködöm a digitális világ hitelességgel kapcsolatos nyilvános szolgáltatásainak fejlesztésében is.

Meggyőződésem, hogy a jövő generációja többszáz év múlva előtérbe fogja helyezni a korabeli hiteles információkat a hitelesítetlen információkkal szemben, és nagy érdeklődéssel fogja elemezni, milyen technológiai szinten álltak elődeik, és mit tudtak ebből megvalósítani. Az sem lesz vélhetően számukra közömbös, hogy milyen problémákkal, feladatokkal kellett itt és most megküzdenünk, és milyen eredményeket tudtunk elérni.