erdosipetermate.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

4-4000-1000 projekt

Küldetésemnek megfelelően keresem a lehetőségeket, hogy hogyan lehetne széles körben megismertetni ezt a csodálatos technológiát, és mi kellene ahhoz, hogy egyre többen használják az elektronikus hitelesítési technológákat nap mint nap a saját kényelmükre, és a társadalom minőségi életformájának segítésére.

Ehhez az elmúlt évek tapasztalatai szerint ma már sokszor csupán annyi szükséges, hogy megismerjék és megtanulják használni a felhasználók a hitelesítési technikákat - persze az informatikusok hathatós segítsége mellett. De hogyan lehetne azt megvalósítani, hogy sokakhoz eljusson tankönyvszerűen ez az ismeret?

Én az internet szabadságában hiszek és ezt hívom segítségül. A megfelelő oktatási folyamatok hatásosságában is hiszek, ezért ezt a lehetőséget is megpróbálom beintegrálni, valamint a gazdasági folyamatok fő fenntartóiban, a kis- és középvállalkozások erejében is hiszek, ezért nekik is szándékomban áll ezen a téren segíteni.

A projekt célkitűzései az alábbiak:

  1. 2010-ben készüljön el négy ismertető cikk az elektronikus aláírás társadalmi használatáról - mit, mikor, hogyan - ismeretterjesztő jelleggel, magyar nyelven, az interneten bárki számára hozzáférhető módon, szabad közösségi felhasználási licensszel (Creative Commons 2.5 Magyarország). Ennek segítségével bárki megismerheti az aláírás hasznosságát és eloszlathatja témában néha fellelhető tévhiteket, pontatlanságokat.
  2. Az ország 4000 iskolájának könyvtárában legyen ott az ECDL elektronikus aláírás modultankönyv, annak érdekében, hogy pár éven belül minden végzős általános vagy középiskolás diáknak lehetősége legyen megszerezni az ECDL ELektronikus Hitelesség, Elektronikus Aláírás vizsgapapírt is, a többi mellett - ebben az esetben egy évtized múlva nem lehet kérdés a magyar Parlamentben és bármely cég vezetői pozícióiban sem, hogy "te ismered ezt az elektronikus aláírást vagy mit?"
  3. 2010-2011-ben legyen 1000 olyan kis- és középvállalkozás, amelyik megismerte az elektronikus hitelesség Európai Közösségben felhasználható erejét, lehetőségeit, és el tudja dönteni, hogy akar-e vele élni a saját vállalkozói mikro- és makrokörnyezetében, ha igen, akkor mikor és hogyan. Ez megítélésem és tapasztalataim szerint nagyot lendít egy kis- és középvállalkozás kommunikációs gyorsaságán és csökkenti az adminisztrációs terheit is. Elegendő, ha az ajánlatok, szerződések hiteles e-mailben való küldésének lehetőségére utalok. Ha megemlítem, hogy az e-számlák terjedésével a bevétel körüli adminisztráció is gyorsul, akkor még azonnali üzleti hatása is kézzelfogható ennek - persze csak olyan vállalkozásokról van itt szó, akik akarnak is fizetni a partnereiknek.