erdosipetermate.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Oktatás

E-mail Nyomtatás PDF

"Bezárkózni azt lehet, de a világot kizárni, azt már nem." Gandalf, J.R.R. Tolkien: Gyűrűk Ura

Végzettségem szerint matematika-informatika szakos okleveles középiskolai tanár vagyok. Pályámat is középiskolában kezdtem, a salgótarjáni Madách Imre Gimnáziumban tanítottam egy évig heti 26 órában informatikát és óraadóként visszamentem tanítani a régi iskolámba, a salgótarjáni Bolyai János Gimnáziumba is heti 2 órában. Mindezek mellett heti 1 napot még ötödéves egyetemistaként - az informatika szak befejezése miatt - konzultáción voltam Debrecenben.

Ma már nem vagyok tanári státuszban. Lélekben tanár maradtam. Talán a munkáim során is sokszor kiütközik belőlem a pedagógus, sokszor nekemszegezték már, hogy nem (ki)oktatást, hanem eredménydokumentumot várnak tőlem, de a tanári vénát nem sikerült kiölni belőlem ezzel sem.

Továbbra is fontosnak gondolom a megfelelő oktatást, hiszen a minket körülvevő világ folyamatainak megfelelősége sokszor csupán annyin múlik, hogy ki milyen tudással működteti - vagy nem működeti - azt, és véleményem szerint a hatékonyság (különösen a globális erőforrások felhasználása során) egyre fontosabb kérdéssé válik az emberiség - így Magyarország - számára is.

Manapság az oktatási feladataim közül a legfontosabbnak az alábbiakat gondolom:

  1. elektronikus hitelesség, elektronikus aláírás
  2. információs társadalom és az információs kritériumok
  3. aktív cselekvő attitűd kialakítás, szemben a passzív elkerülő attitűddel
Mindezeket a feladatokat felnőttek, diákok, egyetemi hallgatók, MELASZ-tagok, ISACA, informatika tanárok számára egyaránt fontosnak gondolom, ezért szívesen működök közre ilyen célú tevékenységekben. Az Oktatás menü alatti menüpontokban ezeket foglaltam össze.