erdosipetermate.hu

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

ISACA_EDC

E-mail Nyomtatás PDF

2010 év elején e-mailben érkezett az ISACA Head Office-tól a felhívás, hogy lehet jelentkezni önkéntesnek az ISACA különböző bizottságaiba. Tekintettel arra, hogy hozzám az oktatás áll a legközelebb, jelentkeztem az ISACA Education and Dissemination Committe-be, 2010/2011 adminisztrációs évre. A munkától azt reméltem, hogy sikerül még jobban megismernem és segítenem az informatikai biztonság terjedését az egész világon, és közelebbről megismerhetem egy globális nonprofit szervezet működését. Jelentkezésemet elfogadták, így nagy lendülettel vetettem bele magam a munkába.

Rendszeresen felvetettem ötleteimet, lehetőségeket próbáltam meg kitalálni annak érdekében, hogy még több helyre sikerüljön eljuttatni a biztonságos internet-használat felhasználói és háttérüzemeltetői ismereteket, közreműködtem felmérésekben, információ-szétosztásban, mindabban ami a szervezetet előbbre viszi. 

Azt kell mondanom, hogy nehéz dolog globálisan olyat kitalálni, mely a világ minden sarkában hasznos, használható és érdeklődésre tarthat számot, de van egy-két alapszintű ismeret, ami ilyen. Például az elektronikus hitelesség. Mindegy, hogy melyik formájában, de láthatóan a világ informatika-függő részei egyáltalán nem nélkülözhetik az elektronikus hitelességi technikákat, ez megnyugtató volt számomra.

Köszönöm, hogy részt vehetek ebben a munkában önkéntesként, és ezzel is hozzájárulhatok a globális biztonság kialakításához, fenntartásához.

Módosítás dátuma: 2011. október 26. szerda, 13:47